Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

Kovač pred polufinale: Biće teško protiv Francuza, ali i oni imaju nedostatke

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Odbojkaši Srbije u petak igraju polufinalni meč na Evropskom prvenstvu. Protivnik je jedan od domaćina šampionata, selekcija Francuske, koja važi za favorita.

– Sigurno je da ćemo se potruditi da što bolje igrače pripremimo za važnu utakmicu. Pokušavamo prvo da se oporavimo, pa da treniramo u dvorani u kojoj ćemo da igramo. Zasad je dobro, nadamo se da će tako i da ostane, rekao je Kovač u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Srbija će sa domaćinom za finale igrati u petak od 21 sat u Parizu, a Kovač je prokomentarisao i šta je prednost rivala.

– Sad pričamo o Francuzima da igraju dobro, jer igraju kod kuće, ali ima i sa strane tih negativnih komentara da više nisu tako dobra reprezentacija jer nisu imali uspehe u prethodnim sezonama. Mislim da su jedina reprezentacija na svetu koja može da računa na dva prava primača i to pravi razliku. Vrlo su agresivni na servisu, teško ih je studirati i teško je igrati protiv njih, rekao je Kovač i osvrnuo se na to kako srpski odbojkaši treba da odgovore na igru favorizovanih Francuza.

– Naša igra treba da bude takva da imamo jak servis i dobar blok. Imaju oni neke nedostatke, ali o tome ćemo kasnije, zaključio je Kovač.