Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

Medalja za Isailovića, Srbija razbila Hrvatsku!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Atletičar Tomislav Isailović je skokom od 7.26m, svojim najboljim rezultatom ove sezone osvojio treće mesto i bronzanu medalju u skoku udalj, što je prva medalja za Srbiju na XV Letnjem EYOF-u.

Tomislav je rekao da na početku takmičenja nije očekivao ovako dobar rezultat i plasman.

– Ipak, danas sam se od početka zagrevanja osećao jako dobro i počeo da verujem da mogu da ostvarim dobar rezultat. Treći skok mi je uvek bio najbolji i tako je bilo i ovaj put i jako sam zadovoljan ovim rezultatom. Sutra me čekaju kvalifikacije u skoku uvis i tu očekujem dobar plasman i finale.

Košarkaška reprezentacija ostvarila je drugu pobedu za redom i to ubedljivim rezultatom 102-57 protiv reprezentacije Hrvatske.

Plivačica Nina Stanisavljević je u finalu trke na 100m kraul zauzela 4. mesto rezultatom 56.24. Iako joj je bronzana medalja izmakla za samo tri stotinke, Nina je posle trke izjavila da nije očekivala četvrto mesto i da je, s obzirom da je oborila lični rekord jako zadovoljna svojim nastupom.

U finalnoj trci na 200m prsno i rezultatom 2:19.62, Nikola Lazarević je u konačnom plasmanu zauzeo 6. mesto.

Tea Ćulibrk je u trci na 400m kraul zauzela 36. mesto dok je Bratislav Pešić u trci na 100m kraul bio 33.

Biciklisti su danas imali svoj prvi nastup u trci na hronometar. U ženskoj konkurenciji Bojana Vujasinović je zauzela 60. mesto, a u muškoj su Mihajlo Stolić i Igor Nadoveza zauzeli 34. i 74. mesto u konačnom plasmanu.

Gimnastičar Luka Milojević je nastupio u višeboju i sa 73.400 bodova je zauzeo 39. mesto posle kvalifikacija. Luka je ovim rezultatom ostvario svoj lični rekord.

Rukometaši su u meču protiv reprezentacije Nemačke poraženi rezultatom 17-31.

U sredu naši sportisti nastavljaju svoja takmičenja u plivanju, atletici, košarci i rukometu, dok na borilište po prvi put izlaze takmičari u džudou.