Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

MVP LIGE ŠAMPIONA NAPUŠTA PRO REKO: Mandić sa zlatom evropskog prvaka stiže u Novi Beograd koji pravi SUPERTIM!

Objavljeno

-

Foto: Beta/Saša Đorđević

VK Novi Beograd će po svemu sudeći sledeće sezone biti favorit završnog turnira na domaćem bazenu


Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić potvrdio je da posle šest godina napušta italijanski Pro Reko i karijeru u nastavlja u VK Novi Beograd.

Mandić i Pro Reko su u subotu osvojili Ligu šampiona, devetu u istoriji kluba, a srpski vaterpolista proglašen je za MVP-ja.

– Postali smo šampioni Evrope! Nakon šest godina provedenih u Reku, želim da vas obavestim da napuštam klub. Dao sam sve od sebe da se na najlepši način oprostim. Hvala ekipi, mojim saigračima, bivšim i sadašnjim, hvala vam što smo se u najtežim momentima držali zajedno i pokazali da timskom igrom možemo mnogo, možemo sve! Hvala vlasniku kluba, gospodinu Volpiju što sve ove godine podržava vaterpolo i pokazuje svoju ljubav prema tom sportu. Hvala i predsedniku kluba, Felugu. Ogromna zahvalnost pripada treneru Gabiju Fernandezu, koji je verovao u mene od prvog trenutka i iskoristio moj igrački potencijal na pravi način – napisao je Mandić na Instagramu.

foto: EPA/Andrej Cukić

Dušan je potvrdio da će karijeru nastaviti u Srbiji.

– Karijeru nastavljam u klubu Novi Beograd. Radujem se što imam priliku opet da zaigram u svom gradu, sa svojim prijateljima, na čelu sa trenerom Vujasinovićem sa kojim sam kao njegov saigrač u Partizanu tačno pre 10 godina takođe osvojio Evroligu. Verujem da će okupljanje velikog broja reprezentativaca u beogradskom klubu doneti i jačanje naše srpske reprezentacije. Sama činjenica da možemo da pomognemo budućnost vaterpola i naše dece, za mene predstavlja ogromnu motivaciju i razlog više da istrajem u svojim daljim životnim planovima. Vidimo se opet na bazenu 11. april, da se zajedničkim snagama borimo za nove trofeje – zaključio je Mandić.

Izvor: Espreso