Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

NAVIJTE ALARME! Evo kada skače Ivana Španović Vuleta za novo svetsko zlato!

Objavljeno

-

Foto: Ivana Vuleta Španović/Profimedia

Ivana Španović nas zabrinula u kvalifikacijama, ali ipak će se boriti za novu medalju

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta Španović skokom u trećoj seriji kvalifikacija, izborila je učešće u finalu Svetskog prvenstva.

Ona će u finalu skoka u dalj, u američkom Judžinu, skakati u noći između nedelje i ponedeljka, od 02.30 sati po srpskom vremenu.

U kvalifikacijama nije bila najuspešnija. Naime, vetar je jako ometao takmičarke, te je tokom nastupa morala da menja taktiku. Na kraju je finale izborila skokom u trećoj seriji, dužine 6, 65 metara i tako zauzela 11. mesto od 12 koliko su vodila u borbu za medalju.

Nažalost, druga srpska predstavnica, mlada Milica Gardašević je u kvalifikacijama sva tri puta prestupila, te je na debitantskom nastupu i ostala bez plasmana.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Atletika

OGLASIO SE DRAGUTIN TOPIĆ POSLE VELIKOG USPEHA: Mrzim patetiku, ali… (FOTO)

Objavljeno

-

Dragutin Topić, Foto: Espreso

Legendarni atletičar nije mogao da sakrije emocije posle nove medalje njegove ćerke Angeline

Angelina Topić, ćerka proslavljenog atletičara Dragutina Topića, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za takmičarke do 20 godina u disciplini skok uvis.

Ona je, uprkos tome što je pre toga bila otrovana, uspela da se domogne odličja, a samim tim i postolja, što dovoljno govori o pobedničkom duhu koji definitivno poseduje.

Angelina je imala identičan preskočen rezultat kao i vicešampionka, Holanđanka Vrit Verman, ali je ona visinu od 1,93 preskočila iz prvog pokušaja i to joj je donelo drugo mesto.

Mogla je Topićeva i do sjajnijeg odličja, ali je Estonka Karmen Brus u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta.

Ipak, kada se sve okolnosti uzmu u obzir, uspeh srpske atletičarke je veliki, a zadovoljstvo nije krio ni njen otac, koji je na svom Instagram profilu poslao sledeću poruku, uz fotografiju svoje ćerke:

– Mrzim patetiku i ono bronza zlatnog sjaja, ali ovaj put to stvarno i jeste tako. Posle jučerašnjih muka ovo je neverovatno. Jer si ti NEVEROVATNA!

Nastavi sa čitanjem

U trendu