Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

NEVIĐEN IZAZOV ZBOG KORONE Troškovi odlaganja Odlimpijskih igara 800 MILIONA DOLARA

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Međunarodni olimpijski komitet predviđa da će morati da snosi troškove do 800 miliona dolara zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju , izjavio je predsednik MOK-a Tomas Bah.

Usled pandemije koronavirusa, Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana doneli su odluku da odlože Olimpijske igre na godinu dana i odredio nove datume održavanja najveće smotre sporta za period izmedju 23. jula i 8. avgusta 2021. godine.

– Olimpijski pokret suočen je sa do sada neviđenim izazovom. MOK po prvi put mora da odloži Olimpijske igre ali i da pomogne svojim akterima da prođu kroz ovu globalnu krizu. Ova situacija zahteva svu našu solidarnost, kreativnost, odlučnost i fleksibilnost. Izvanredne okolnosti zahtevaju vanredne mere – izjavio je prvi čovek MOK-a Tomas Bah.

Troškovi od 800 miliona dolara namenjenih za pokrivanje troškova odlaganja Igara podrazumevaju 150 miliona dolara za olimpijski pokret, Nacionalne olimpijske komitete i organizacije koje priznaju MOK kako bi im se omogućilo da nastave sport, svoje aktivnosti i podršku svim svojim sportistima.

Izvršni odbor MOK-a i zvanično je odobrio ovaj finansijski plan.

Autor: Blic sport