Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

Nije imala gde da trenira! Kopljem probila KROV, zabola ga u drvo, A SADA SVUDA POGAĐA ZLATO! PONOS SRBIJE!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Christian Bruna

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš tiho je najavila mogućnost da postane jedna od naših najboljih atletičarki.

Ona je u januaru napunila 18 godina, a godinu punoletstva pamtiće zauvek!

Odbranila je ove godine titulu svetske juniorske šampionke, osvojila zlato na Mediteranskim igrama, a onda se okitila zvanjem vicešampiona Evrope i to u seniorskoj konkurenciji.

Iskoristili smo susret sa Adrianom da je podsetimo na neke početke karijere i proverimo istinitost anegdote koju smo jednom prilikom čuli.

Navodno je, tada još buduća šampionka, trenirajući u uslovima koji su daleko, daleko od potrebnih, koplje dobacila do lokalne policijske stanice.

– Nije baš tako, ali je blizu istine. Nismo imali gde da treniramo, a tamo ima neki plac između nas i policije. Tamo je bio neki beton, pet, šest metara i ja sam se tu zaletala i bacala ka nama. Ka našoj kući – uz osmeh je objasnila Adriana, pa nastavila sa prisećanjima sa početke karijere koja je već sada ukrašena brojnim medaljama.

– Mislili smo da ćemo godinama tamo da treniramo, međutim kad sam unapredila tehniku jedno je koplje preletelo našu baštu i probilo krov na pomoćnih prostorija!

Nije to bio jedini zanimljiv pogodak naše mlade šampionke!

– Bilo je i da sam pogodila drvo. Koplje se zabilo, pa sam morala da se penjem da ga skinem. Bilo je mnogo interesantnih stvari.

Kako je napredovala, tako je i potreba za ozbiljnijim uslovima za trening postala primarna. Njen potencijal je prepoznat, a Adriana s osmehom vraća za sve što joj je omogućeno.

U ovom trenutku zaključno sa seniorskim evropskim prvenstvom na kom je zaprepastila sve i oduševila Srbiju. Srebro u takvoj konkurenciji iskovano je uz pomoć majke Đerđi i selektora Edina Zukovića.

– Prve dve serije mentalno jednostavno nisam bila tamo, nisam bil spremna za takmičenje. I onda sam pre treće serije otišla kod majke i selektora i oni su me „probudili“.

Da li te mama budi „vučenjem za uši“ ili ima drugačije metode?

– Bila sam mnogo, mnogo nervozna i ona me je, kao i uvek, smirila. Rekla je da ja to mogu i sve tako. Mnogo su mi pomogli ona i selektor.

Adriana Vilagoš… Od pet, šest metara betona za zaletište i probijenog krova do zvezdanih staza. Devojka za primer i divljenje.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Atletika

TUGA! Vicešampion sveta stravično ubijen ispred noćnog kluba!

Objavljeno

-

Sveće, Foto: Profimedia

„Hitna pomoć stigla je na lice mesta i nije pronašla znake života“

Atletičar sa Bahama Šavez Hart ubijen je u subotu ispred jednog noćnog kluba!

Mediji prenose da je došlo do sukoba grupe muškaraca na parkingu lokalnog noćnog kluba u Maunt Houpu.

Jedan od njih je doneo oružje, a potom upucao Harta. Policiji je incident sa tragičnim ishodom prijavljen dva sata posle ponoći.

– Hitna pomoć stigla je na lice mesta i nije pronašla znake života. Žrtva je kasnije prevezena u bolnicu gde je lekar konstatovao da je mrtav. Osumnjičeni je potom uhapšen i priveden u policiju. Istraga se nastavlja – poručili su kratko iz policije.

Šavez Hart ubijen je samo nekoliko dana pre 30. rođendana. On je 6. septembra trebalo da proslavi rođendan.

Na 100 metara je bio treći najbrži Bahamac svih vremena sa vremenom 10,10 sekundi, dok je na 200 bio četvrti najbrži u svojoj zemlji. Na Svetskom prvenstvu u Portlandu uzeo je srebro u štafeti.

Nastavi sa čitanjem

U trendu