Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE Stigle loše vesti za našu najbolju rukometašicu

Sportski Portal

Objavljeno

-

FOTO: BO AMSTRUP

Dosta je turbulencija pratilo početak Evropskog prvenstva u Danskoj, kada je u pitanju ženska reprezentacija Srbije.


Naša selekcija je uspela da na premijeri savlada posle preokreta svetskog šampiona Holandiju, ali je krajem prvog poluvremena ostala bez Andree Lekić, koja je zbog povrede izneta s terena.

U prvi mah nije bio poznat stepen povrede, jasno je bilo da situacija nije naivna, a sada je poznato da je stradala Ahilova tetiva. Sumnjalo se odmah da je to u pitanju, a kasnije je na zvaničnom sajtu naše reprezentacije izašla informacija i potvrda.

U pitanju je jedna od najtežih povreda u svetu sporta, pošto se za nju se obično prepisuje višemesečno mirovanje i lečenje.

– Srednji bek naše selekcije doživela je povredu Ahilove tetive. Više informacija o povredi biće poznato u nedelju, stoji na zvaničnom sajtu naše reprezentacije.

Nažalost, za Andreu je šampionat gotov, a verovatno i sezona, a sigurno će kao naša najbolja igračica mnogo nedostajati i saigračicama do kraja ovog šampionata.

Ipak, da vlada sjajna atmosfera u taboru naše selekcije i pored svega što im se u poslednjih dana desilo videlo se nakon meča, a selektor Srbije Ljubomir Obradović je pobedu posvetio upravo Andrei.

– Dobijali smo mečeve na ovakav način i na prethodnim takmičenjima, ali smo se sada odlučili da tako probamo u drugom poluvremenu. Znao sam da Krpež-Šlezak može da odgovori izazovu na mestu drugog pivota i da će napraviti problem na poziciji između četiri i pet, jer je levoruka. Pobedu posvećujemo Andrei, srpskom narodu i rukometu u Srbiji, rekao je Obradović.

U njenom odsustvu naše rukometašice će pokušati danas protiv Mađarske (16 časova) da dođu do još jedne pobede, obezbede prolazak u narednu fazu takmičenja i skupe bodove koji će se prenositi u drugu rundu takmičenja…


DIJEGO JE TROŠIO 10 MILIONA DOLARA MESEČNO, IZDRŽAVAO 50 PORODICA!


Izvor: Blic sport