Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

Odbojkašice ostvarile drugu pobedu na Svetskom kupu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Odbojkašice Srbije savladale su Argentinu 3:1 u četvrtom kolu Svetskog kupa u Japanu. Po setovima 25:15, 23:25, 25:23 i 25:23.

Prvi set Srbija je rutinski odradila. Aktuelne svetske šampionke su povele 7:0 i to je bila prednost koju nisu mogle da ispuste.

Drugi set je bio znatno neizvesniji i ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu. Srbija je vodila sa tri poena, ali su se Argentinke vratile set serijom 6:1 pri rezultatu 23:23 i tako izjednačile na 1:1 u setovima.

I treći set je bio sličan, a na kraju je Srbija igrala mnogo bolje u završnici. Pri rezultatu 20:20 je Srbija došla do tri vezana poena koja su omogućila da se uđe u mirniju završnicu.

U poslednjem setu Argentina je vodila 19:13, ali je od tog momenta odgovornost preuzela Bianka Buša koja je bila najzaslužnija za preokret. Bitne poene su tada ostvarile i Ana Bjelica i Jelena Blagojević. Srbija je gubila, ali set okrenula u svoju korist.

Ana Bjelica je bila najefikasnija u pobedi Srbije sa 29 poena, dok je Bianka Buša ostvarila sedam. Kod Argentine je Danijela Simian imala 16, a Paula Nizetič 13.

Naredni duel Srbija igra u četvrtak ujutru takođe od 4 časa, a rival je Holandija.

Sportski Portal na Fejsu