Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

Peruničić: Iste greške pravimo, ali ponosan sam

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Seketor Muške rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić istakao je da je ponosan na svoju ekipu uprkos porazu od Hrvatske u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Srbija je u Gracu poražena od Hrvata sa 24:21 i tako je završila svoje učešće na kontinentalnom prvenstvu.

Naša selekcija je odigrala veoma dobro u prvih četrdesetak minuta, da bi se do kraja igra ekipe selektora Nenada Peruničića u potpunosti raspala.

– Čestitike gospodinu Červaru, njegovom timu i stručnom štabu. Jako je teško 60 minuta igrati protiv ekipe koja je ovog kvaliteta i koja ide na medalju. Ako se previše trošite, pogotovo u odbrani da biste stvorili šansu, a onda dopustite previše izgubljenih lopti, protiv jednog takvog igrača kao što je Duvnjak koji ih je uvlačio konstatno u sredinu, onda ne možete pobediti na kraju. A rekli smo da to ne sme da se desi. Menjao sam leve bekove i pravili su istu grešku, presečen pas protiv jedne ovakve ekipe… To ne sme da se dešava – rekao je Peruničić i dodao:

– Mislim da smo pokazali srce, karakter. Danas smo pre svega igrali zbog nas. Ovo nije prvi put da na strani pokazujemo i srce i veliku borbu. Ova ekipa nije sigurno kućna varijanta. Gde god ode, želi da igra i da se nadmeće puna srca. Ponosan sam na njih. Znam da im je teško i ovakva situacija uz veliku želju nije dovoljna da se ode dalje. Drago mi je da smo protiv ovakvog protivnika prikazali najbolju utakmicu.

Srbija je Evropsko prvenstvo završila sa sva tri poraza u grupi.