Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

Peruničić: Odigrali smo kukavički

Objavljeno

-

Selektor Rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić ocenio je poraz od Belorusije na startu Evropskog prvenstva kao kukavički.

Belorusi su sa pet golova razlike savladali ,,Orlove“ u Gracu, a selektor Peruničić je apostrofirao odbranu tima, sa kojom se ekipa već neko vreme muči.

– Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike.Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstuili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni. Na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 golova – kazao je Peruničić, a potom nastavio:

– Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički.

Kada je reč o pripremi za naredni meč, Peruničić je dodao:

– Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo – istakao je Peruničić.