Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

POBEDNIČKI ZALET IVANE ŠPANOVIĆ: Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put…

Objavljeno

-

Foto: EPA/Sascha Steinbach

„Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu”


Najbolja srpska atletičarka se oglasila posle pobede na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu.

Pobednički zalet pred Olimpijske igre napravila je Ivana Španović na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu. Trijumf joj je doneo skok iz poslednje serije, a iza sebe je ostavila Nemicu Malaiku Mihambo i Ukrajinku Marinu Bek-Mirančuk.

“Uzeta mera skoku od 6,88 metara sinoć u Stokholmu. U minusu 2,4 sa vetrom, u plusu 2,4 u kilogramima, ali dovoljno za pobedu“, sumirala je utiske na društvenim mrežama srpska atletičarka Ivana Španović.

Nastavila je detaljno da opisuje kakve borbe vodi u sebi.

„Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija. Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelj. Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup? Najbolje uloge odigrala sam kad nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred, jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa. Zapravo, ono što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta pa šta bude. Znam samo da me nepoznato nije nikada izneverilo“, zaključila je u objavi Ivana Španović, koju sada čekaju poslednje pripreme za Olimpijske igre.

Izvor: Espreso