Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

POSTHUMNO PRIZNANJE ZA BOBANU VELIČKOVIĆ: Streljački savez izabrao najbolje sportiste u 2020. godini!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Streljački savez Srbije

U muškoj konkurenciji za najboljeg strelca je, sedmi put uzastopno, proglašen Damir Mikec


Streljački savez Srbije (SSS) proglasio je danas posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini, u izboru SSS.

Bobana Momčilović Veličković, koja je u junu iznenada preminula u 31. godini, na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara osvojila je zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope.

Foto: Beta

Kako je naveo SSS, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21.veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države…

U muškoj konkurenciji za najboljeg strelca je, sedmi put uzastopno, proglašen Damir Mikec.

Mikec je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu osvojio srebro u miksu vazdušnim pištoljem i bronzu u ekipnom takmičenju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio šesti.

Za najboljeg trenera izabrana je Jasna Šekarić, koja je u poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković i vodila je do uspeha u Vroclavu.

Usvojene su i rang liste klubova i strelaca po kategorijama i disciplinama za 2020. godinu. Prvo mesto na listi klubova je, kao i prošle godine, osvojio je kragujevački “Čika Mata”.

Izvor: Espreso