Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

Preminula rukometna legenda bivše Jugoslavije

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Fejsbuk

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike, jedan od najboljih igrača ondašnjih “vanzemaljaca”, član sjajne bekovske trojke kluba koji je jednostavno bio nepobediv sredinom 80-ih godina prošlog veka, Zlatko Portner, iznenada je preminuo u Švajcarskoj gde je živeo i radio.


Kako nezvanično saznajemo, otkazalo je srce velikog igrača i prema svedočenjima svih koji su ga poznavali, još većeg čoveka. Rođen je u Hrtkovcima 1962. godine, karijeru je započeo u tamošnjoj “Slogi”, a potom igrao za “Crvenku” odakle je stigao u šabački “Metaloplastiku” kao deo tima koji je spreman da dosegne najviše što je i uspeo. Osvojio je dve titule šampiona Evrope i sedam zvanja šampiona Jugoslavije, posebno ga se navijači sećaju po neverovatnoj igri u revanšu finala KEŠ protiv “Vibžežea” gde je, među brojnim podvizima, ostvario i čuveni gol sa tri igrača manje.

Posle Šapca odlazi u Barselonu sa kojom ponovo dolazi na vrh Evrope. Karijeru nastavlja u Francuskoj “Veniseu”, da bi je završio u Švajarskoj, ekipama “Zofingen” i “Bern”. Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao veran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

Nastupao je u reprezentaciji koja je 1986. postala šampion sveta, a osvojio je i bronzu u Seulu 1988. godine na Olimpijskim igrama.

Porodičnu tradiciju je nastavio sin Nikola koji je danas prvi golman reprezentacije Švajcarske, ali i jedan od najboljih golmana Evrope i već je osvojio jednu titulu šampiona Evrope sa Monpeljeom.


VELIKI SKANDAL U SRPSKOM SPORTU! Trenera iznervirao sopstveni igrač, ŠUTIRAO GA usred meča!


Izvor: Glas Podrinja