Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

SAMO DA PROĐE TAJ POSLEDNJI TEST NA KORONU: Imamo šansu za dobar rezultat, samo da budemo zdrave!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Dado Đilas

Kapitenka Srbije je iznela očekivanja pred polazak za Dansku na EP


Srpska rukometašica Andrea Lekić rekla je da se nada da će sve reprezentativke dobiti negativne testove na koronavirus i da će Srbija u Dansku otputovati u najjačem u punom sastavu.

– Privodimo polako pripreme kraju. Prošlo je onako kako smo očekivali, bilo je dosta naporno ali i kvalitetno. Ostaje još taj test… Nadam se da će rezultati negativni i da ćemo otiću u punom sastavu – rekla je Lekić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u utorak putuje u Dansku gde će se od 3. do 20. decembra igrati Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije prvu utakmicu igraju protiv Holandije u petak od 20.30. Lekić je istakla da u trenutnoj situaciji niko ne može da da jasnu prognozu za ovo Evropsko prvenstvo.

– Mislim da imamo jako lepe šanse za dobar rezultat, sve zavisi kako otvorimo grupu i pre svega da li ćemo, a nadam se da ćemo biti zdrave – rekla je Lekić.

Pored Srbije i Holandije u Grupi C, koja će se igrati u Koldingu, još su i Mađarska i Hrvatska. Plasman u narednu fazu ostvariće tri najbolje plasirane ekipe.

– Radujem se što smo u mogućnosti da igramo ovakve utakmice. S druge strane, treba to izdržati. Vrlo je specifična situacija, neće nam biti dozvoljeno mnogo toga na šta smo navikli, neće biti publike… Reprezentacija koja se najbolje bude snašla u celom sistemu koji nas očekuje tamo, ostvariće najbolji rezultat zaključila je Lekić.

Izvor: Espreso