Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

Sastala se Radna grupa za izradu Nacionalne strategije razvoja sporta

Objavljeno

-

Prvoj konstitutivnoj sednici Radne grupe za izradu Nacionalne strategije razvoja sporta za period od 2020. do 2030. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje, danas je prisustvovao ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić.

– Osnovni pravci Strategije su “unapređenje kvaliteta života i obogaćivanje društvenih odnosa stanovnika Srbije kroz bavljenje sportom, kao i unapređenje sistema sporta u Srbiji – piše u saopštenju.

Radna grupa sa više od preko 30 članova, multisektorskog je sastava, a u njoj su predstavnici ministarstava, drugih institucija, medjunarodnih organizacija, civilnog sektora i medija.

– Strategija koja se prvi put donosi na deset godina, treba da definiše prioritetne oblasti i to: razvoj sporta dece i omladine, uključujući i školski sport, povećanje obuhvata bavljenja građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, razvoj i unapređenje vrhunskog sporta, kao i razvoj i unapređenje sportske infrastrukture – rekao je ministar.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostali sportovi

SAVIĆ ZNA RAZLOGE PORAZA OD HRVATSKE: Imali smo velike oscilacije u igri, idemo dalje!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Jako teška utakmica za nas i jako težak poraz

Oprostila se Srbija od borbe za medalje u Budimpešti. Ni posle sedam godina neće zaigrati u finalu Svetskog prvenstva, eliminisana je u četvrtfinalu. Hrvatska je eksploatisala mane Delfina i još jedna klasik na Margit Sigetu krunisala je trijumfom.

Upozoravao je Dejan Savić svoje izabranike šta će biti presudno – igrač manje i igrač manje. Hrvatska se u tom segmentu igre, koji je obeležio ovaj derbi bolje snašla.

– Čestitike Hrvatskoj na zaluženoj pobedi. Velike oscilacije, sam start je pokazao čitav tok utakmice, gde nismo smo znali da se snađemo sa igračem više. Jurili smo rezultat i u nekim momentima smo imali priključak. Jeftino primljeni golovi sa igračem manje, što smo i očekivali. Znali smo da će utakmica da se rešava između igrača više i igrača manje. Nismo u određenim situacija dobro reagovali i to je bilo to. Čestitke Hrvatima. Idemo dalje – poručio je selektor Srbije.

Okreće se Srbija razigravanju, najgorem delu svakog velikog takmičenja, koje će joj poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta i početkom septembra.

– Hrvatska je zasluženo pobedila i čestitam joj. Nismo bili svoji danas. Nažalost, grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas i ostaje dovoljno vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu. Ostaje i to razigravanje, prvo polufinale za peto mesto. Želimo do kraja da pobedimo sve – rekao je Sava Ranđelović.

Đorđe Lazić napravio je paralelu sa ovom i prethodnom generacijom, koja je takođe posle smene na prvom takmičenju doživela bolan poraz. Kasnije je usledila žetva medalja…

– Jako teška utakmica za nas i jako težak poraz. Boli. I ona prethodna generacija je pretrpela poraz posle smene generacija i u narednom periodu su dominirali. Nadam se da će tako biti i sa nama – zaključio je centar Breše.

Izvor: Espreso/Sportskiportal.rs

Nastavi sa čitanjem

U trendu