Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

Španovićeva zadovoljna: Važno je da su sve serije bile dobre

Objavljeno

-

Ivana Španović prva je srpska atletičarka koja je ispunila olimpijsku normu za Olimpijske Igre u Tokiju 2020.godine.

Najbolja srpska atletičarka učestvovala je na mitingu Dijamantske Lige u Birmingemu i sa najboljim rezultatom sezone 6.85m osvojila drugo mesto. Ovim rezultatom Španovićeva je obezbedila učešće na svojim četvrtim Olimpijskim Igrama, a srpski olimpijski tim za Tokio bogatiji je za još jednu sportiskinju.

– Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki. Srećna sam što sam obezbedila mesto u finalu iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućnosti obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat. Ovih dana ćemo znati gde ću nastupati dalje.

Iako je učestvovala na samo dva od ukupno četiri kvalifikaciona mitinga, Ivana je obezbedila učešće u finalu Dijamantske Lige, koje se održava 6. septembra u Briselu.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Atletika

DAJTE JOŠ NEKU DISCIPLINU: Ivana Vuleta uzela zlato i u skoku udalj na Balkanijadi!

Objavljeno

-

Foto: Twitter

Dan ranije Vuleta je osvojila zlatnu medalju u troskoku skokom od 14,24m

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je drugo zlato na prvenstvu Balkana u rumunskoj Krajovi u svojoj osnovnoj disciplini skok udalj.

Ivana je pobednički skok ostvarila u četvrtoj i šestoj rundi, u kojima je ostvarila rezultat od 6,83 metara i tako osvojila zlatnu medalju.

Druga je bila Rumunka Kristina Jusko sa skokom od 6,55 metara, dok je predstavnica kipranska atletičarka Filipa Fotopulou osvojila bronzanu medalju sa rezultatom 6,54 metara.

Dan ranije Vuleta je osvojila zlatnu medalju u troskoku skokom od 14,24m.

Izvor: Espreso/Sportskiportal.rs

Nastavi sa čitanjem

U trendu