Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

Srpkinje brane evropsku krunu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Finske u petak počinje odbranu titule šampiona Evrope.

Srbija će prvi meč u Grupi A igrati protiv Finske u petak od 16.00. Drugu utakmicu u Ankari, Srbija će igrati u nedelju, protiv Bugarske, dok će treći izazov za izabranice Zorana Terzića biti u ponedeljak protiv Francuske, te u sredu protiv Grčke. Svi mečevi biće igrani od 16.00 po srednjeervopskom vremenu, osim protiv Turske u četvrtak od 18.30.

Terzić je na prvenstvo Evrope poveo 14 igračica: Tenhničari: Maja Ognjenovi i Sladjana Mirković; korektori: Ana Bjelica i Tijana Bošković; libera: Silvija Popović i Teodora Pušić; blokeri: Stefana Veljković, Maja Aleksić i Mina Popović; primači: Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

U Grupi B u Lodju, pored Poljske igraće Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija i Slovenija, dok će u Grupi C u Budimpešti igrati Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija i Estonija, a u Grupi D u Bratislavi, Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska.

Takmičenje po grupama na EP igraće se od 23 do 29. avgusta, a potom sledi eliminaciona faza, dok je finale zakazano za 8. septembar.