Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

STANI, BRE! ‘DE SI POŠ’O?! Srbija pobedila Mađare, ali svi pričaju šta je Savić uradio mađarskom selektoru na kraju

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Naš selektor se potrudio da ispoštuje sve bezbednosne protokole


Uvek je poseban događaj kada vaterpolo igraju Srbija i Mađarska, a ništa drugačija nije bila ni današnja borba za peto mesto u Svetskoj ligi, koje su zauzeli naši reprezentativci pobedom od 9:7 (2:1, 2:2, 1;2, 2:4).

Nisu “delfini” uspeli da se ovoga puta izbore za završnicu nadmetanja, prekidanog pa nastavljanog zbog pandemije koronavirusa, ali je višemesečna reprezentativna pauza konačno gotova, na radost selektora Dejana Savića, čiji su izabranici majstorski odigrali završnicu ovog derbija u Debercenu.

Naime, nakon uvodnog vođstva naše selekcije od 0:2, već u drugoj Mađari su imali prednost (3:2) koju su anulirali, pa u kratki zaborav poslali Radomir Drašović prvim od dva pogotka, te Duško Pijetlović sjajnim udarcem s distance u poslednjem momentu prvog poluvremena.

Ipak, naše severne komšije su ponovo preuzele inicijativu, vodile sa 5:4 (izjednačio Drašović), pa 6:5 (poravnao Dedović), ali kod 7:6 za Mađarsku na nešto preko tri minuta do kraja – rival “delfina” nije ni slutio šta će se desiti.

Filip Filipović je “projektilom” izjednačio, Prlainović u sledećem napadu lukavom “žabicom” doneo prednost Srbiji, a nju je, posle gređke u napadu rivala, Filipović svojim drugim pogotkom kaznio postavivši konačan rezultat 75 sekundi pre kraja utakmice.

Dejan Savić je na kraju imao i svojih “pet minuta slave” (koji su potrajali desetak sekundi, zapravo), jer kada mu je kolega s klupe Mađarske, selektor Tamaš Marc, prišao da se pozdrave, strateg “delfina” ga je zamolio da sačeka na distanci, potom stavio masku – a onda izgrlio Marca, nasmejan.

Naravno, po selektora naših komšija to je svakako, u “korona smislu” bilo bezbedno, jer je Savić nedavno pregrmeo ovu virusnu infekciju – i to posle šest nedelja borbe.


ODBROJAVANJE DO EKSPLOZIJE! Torino prihvatio Zvezdinu ponudu za Ederu! Još samo igrač da pristane!


Izvor: Espreso