Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

Strašnoj Srbiji otvoren put ka polufinalu! Belgija savladana za svega 80 minuta igre

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Domaćin na kolenima! Belgija savladana za svega 80 minuta igre 25:29, 25:21, 25:19

Domaćin, ujedno i najozbiljniji protivnik u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, počišćen je ekspresno u tri seta, pa je izabranicima Slobodana Kovača otvoren put do polufinala, pošto su obezbedili prvo mesto u grupi B – 3:0 (25:19, 25:21, 25:19).

Orlovi su odigrali meč gotovo bez ikakve greške i za 80 minuta igre počistili protivnika sa terena. Blistao je Aleksandar Atanasijević, koji je bio najbolji poenter sa 18 osvojenih poena, a ponovo ga je u stopu pratio Uroš Kovačević sa 13. O tome koliko su Belgijanci bili bezopasni govori i činjenica da je njihov najefikasniji igrač bio Sem Dero sa 13 osvojenih poena.

Srbija je izuzetno motivisana ušla u utakmicu, imala je čak sedam poena prednosti (14:7), ali se domaćin na kratko vratio (19:17), međutim, usledila je nova serija koja je razrešila pitanje pobednika. U drugom setu je egal trajao sve do rezultata 13:13, a onda su Orlovi otišli na pet poena prednosti (19:14), koje su održali bukvalno do samog kraja.

Belgijanci su krenuli na sve ili ništa u trećem setu. U nekoliko navrata su imali po dva poena prednosti, a poslednji put pri rezultatu 9:7. Orlovi su prvi put poveli rezultatom 10:9, posle čega prednost nisu ispuštali već su je postepeno poećavali sve do maksimalnih +7 (24:17).

Srbiju sutra očekuje poslednji meč u grupi protiv slabašne Austrije, posle čega je očekuju pripreme za osminu finala.