Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

„NAMA ZA ZLATO 25.000 EVRA, A SRBIMA 70.000?!“ – Hrvatima je ova ‘nepravda’ uzrokovala krah u Tokiju?

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Selektor Ivica Tucak cse osvrnuo i na duel Srbije i Hrvatske u grupnoj fazi


Rana hrvatskog vaterpola nastala na Olimpijskim igrama u Tokiju još nije zarasla. U grupnoj fazi takmičenja Hrvatska je lako i ubedljivo pobedila Srbiju. A, na kraju Igara Srbi su nosili zlato oko vrata, dok su Hrvati takmičenje završili u četvrtfinalu, gde su ih izbacili Mađari.

Sumirajući utiske mesec i po nakon Tokija selektor naših komšija Ivica Tucak se dotakao i premija koje su obećane igračima za olimpijsko zlato.

– Da li mislite da je normalno kada naši igrači čuju da imaju nagradu za zlato 25.000 evra, a Srbi 70.000, dok Mađari ili Italijani imaju 100-120.000!? Dobro, ne idemo mi na OI zbog novca, ali sve to negde ostavlja nekakav trag – kaže Tucak u podkastu Inkubator.

S obzirom na životni standard dela građana u obe zemlje, možda je premija određena za reprezentativce Hrvatske realnija…

Tucak se osvrnuo i na utakmicu u grupi u kojoj je Hrvatska pobedila Srbiju. Možda je to njegovu ekipu previše podiglo, ali znamo da Savićeve pulene nije nimalo poremetilo.

– Odigrali smo sjajnu utakmicu i napadački, sa 14 postignutih golova, a mislim da smo ih odbrambeno, pogotovo sa igračem manje, potpuno neutralisali. Na 14:9 je utakmica bila gotova. Oni su imali 20 igrača više. Mi smo odlučili na pripremama da ćemo ih napadati u liniji, da nećemo dozvoliti da nam Mandić ili Filipović ulaze unutra sa tri-četiri mahanja, jer su to „ljudi ubice“. Mislim da smo ih u tom delu strašno iznenadili. Dobili smo tu utakmicu, rešili smo direktno plasman u četvrtfinale.

foto: EPA/Szilard Koszticsak

Samo što četvrtfinale protiv Mađara nije završeno kako su Tucak i njegovi puleni očekivali…

– Svaka utakmica na turniru je posebna priča, kada se završi grupa onda dolazi ono najvažnije, a to je četvrtfinale, koje smo mi na velikim takmičenjima uvek prolazili. Nažalost, ovaj put smo poklekli pred protivnikom, a ja ni danas neću reći da je Mađarska bolja od nas – podvukao je Ivica Tucak.

Izvor: Espreso