Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

POZNATO JE NA ČEMU JE „PALA“ MLADA RUSKINJA: Smeši se ODUZIMANJE medalje, ali nju može da SPASI jedna stvar!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Fazry Ismail

Slučajev Valieve može da se zakomplikuje, kako je saopšteno, ako je uzorak uzet pre početka zvaničnog olimpijskog perioda na događaju ISU


Ruska klizačica Kamila Valieva (15) dobila je pozitivan rezultat doping testa, a poznato je i na koju je supastancu „pala“.

Valieva je bila pozitivna na zabranjeni lek za srce pre Igara u Pekingu, a uzorak je navodno dobijen pre nego što je Valieva osvojila Evropsko prvenstvo prošlog meseca u Estoniji.

Ona je koristila „Trimetazdin“ koji je, prema agenciji za lekove Evropske unije, lek koji se koristi za lečenja angine pektoris i leči simptome vrtoglavice. Takođe, ovaj lek povećava efikasnost protoka krvi i poboljšava izdržljivost.

Nalazi se na listi zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije u kategoriji „modulatori hormona i metabolizma“.

Program testiranja sportista za Olimpijske igre vodi Međunarodna agencija za testiranje, sa sedištem u matičnom gradu MOK-a, Lozani, u Švajcarskoj.

Tipične olimpijske slučajeve dopinga obrađuje i objavljuje UIO, koja privremeno izriče suspenziju i povlači sportistu sa takmičenja.

Sportisti i njihovi timovi mogu osporiti te odluke na Sudu za sportsku arbitražu koji se nalazi u Pekingu za rešavanje hitnih slučajeva. Postoji sudijsko veće koje je specijalizovano za slučajeve dopinga.

Osim Olimpijskih igara, upravljačko telo sportiste – u ovom slučaju, Međunarodna klizačka unija (ISU) – pokreće disciplinski postupak koji obično vodi ka diskvalifikaciji.

Slučajev Valieve može da se zakomplikuje, kako je saopšteno, ako je uzorak uzet pre početka zvaničnog olimpijskog perioda na događaju ISU.


foto: EPA/Fazry Ismail

Okolnosti slučaja Valieve takođe treba da se usredsrede na savete i odluke zvaničnika i trenera njenog tima, koji se inače „staraju o njoj“.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Atletika

TUGA! Vicešampion sveta stravično ubijen ispred noćnog kluba!

Objavljeno

-

Sveće, Foto: Profimedia

„Hitna pomoć stigla je na lice mesta i nije pronašla znake života“

Atletičar sa Bahama Šavez Hart ubijen je u subotu ispred jednog noćnog kluba!

Mediji prenose da je došlo do sukoba grupe muškaraca na parkingu lokalnog noćnog kluba u Maunt Houpu.

Jedan od njih je doneo oružje, a potom upucao Harta. Policiji je incident sa tragičnim ishodom prijavljen dva sata posle ponoći.

– Hitna pomoć stigla je na lice mesta i nije pronašla znake života. Žrtva je kasnije prevezena u bolnicu gde je lekar konstatovao da je mrtav. Osumnjičeni je potom uhapšen i priveden u policiju. Istraga se nastavlja – poručili su kratko iz policije.

Šavez Hart ubijen je samo nekoliko dana pre 30. rođendana. On je 6. septembra trebalo da proslavi rođendan.

Na 100 metara je bio treći najbrži Bahamac svih vremena sa vremenom 10,10 sekundi, dok je na 200 bio četvrti najbrži u svojoj zemlji. Na Svetskom prvenstvu u Portlandu uzeo je srebro u štafeti.

Nastavi sa čitanjem

U trendu