Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

Američki novinar bi stavio Novaka “pod rafal”

Objavljeno

-

Foto: AP

Ben Rotenberg, novinar “Njujork tajmsa”, koji je poznat pre svega po čestim napadima na Novaka Đokovića, sada traži da ATP promeni pravila ove sezone i ne dozvoli igračima da igraju na grend slemu u tri seta.


Amerikanac, koji se ovog leta posebno isticao napadima na Novaka zbog organizacije “Adrija tura”, ali i njegovih stavova po pitanju alternativne medicine, sada je otišao korak dalje.

On je u emisiji “Match points” zagovarao ideju da ATP promeni pravila i da dozvoli igračima da igraju u dva dobijena seta na grend slem turnirima.

Ta ideja isprva zaista ne zvuči loše, posebno ako se ima u vidu koliko su igrači pauzirali, a kakvim bi naporima trebalo da budu izloženi tokom nastavka sezone od polovine avgusta.

“To je sjajna ideja za 2020. godinu! Možemo da preispitamo tu odluku u budućnosti. Sad je najgore vreme da se igraju mečevi u pet setova. Postoje nekoliko razloga – igrači nisu na vrhuncu fizičke i mentalne spreme, bili su u karantinu i nezgodno je vreme da se ponovo krene sa turnirima. Zatim raspred, biće vrlo napeto na turnirima, da budeš u balonu i da se testiraš sve vreme! Oni će da igraju i masterse nedelju dana pre grend slemova! Fizički, previše je da to tražite od tih momaka. To potkopava turnire kao što su Rim i Sinsinati! Nemojte da ih naterate da igraju u pet setova, nedeljom za nedeljom”, kaže Rotenberg.

Ništa od svega ovog ne bi bilo neobično, da Amerikanac nije otkrio pozadinu zašto je u stvari za promenu pravila.

“Ja sam za sve što će uzdrmati tenis u smeru da dobijemo nove šampione, jer to stavlja Novaka Đokovića i ostale članove ‘velike trojke’ pod rafal! Nije nefer prema Đokoviću, samo mu otežava stvari!”, zaključio je Rotenberg.

Izvor: Nova.rs