Prati nas na društvenim mrežama

ATP

SRBIJO, RADUJ SE! NOVAK DOČEKAO NAJLEPŠE VESTI! Srbin za tri meseca postaje NAJBOLJI svih vremena, ova računica je NOĆNA MORA za sve koji pokušavaju da ga skinu sa trona!

Stojan Maleš

Objavljeno

-


Novak Đoković će postati najdugovečniji vladar svetskog tenisa u istoriji već 8. marta 2021. godine!


Ako je nekada i bilo dileme, sada je više nema – Đoković će na Dan žena naredne godine oboriti rekord Rodžera Federera koji je mnogima izgledao nedodirljivo!

Sada je to postalo sasvim izvesno.

Novak Đoković je nastupom u Londonu zaradio novih 200 bodova, dok je ispadanje Rafaela Nadala u polufinalu učinilo da Španac ne osvoji nijedan novi poen. Time je Srbinova prednost samo nastavila da raste, makar i minimalno.

Na kraju 2020. godine, Đoković će u odnosu na Nadala imati 2.180 bodova više, dok je u odnosu na Tima ona čak 2.905 posle njegovog poraza u finalu turnira u Londonu.

Kako je ATP doneo promenu načina bodovanja koja će trajati do 8. marta naredne godine, Đoković će baš tog datuma stići do 311. nedelje na vrhu ATP liste, čime će prestići Federera.

Švajcarac već godinama “stoji” na vrhu sa 310 takvih sedmica, a Đoković će do 301. stići kada se 2020. godina završi.

To znači da će mu biti potrebno još deset nedelja, koje će obezbediti tokom januara i februara 2021. godine. Razlog je taj što jednostavno Novak neće moći da gubi bodove osvojene titulama na ATP kupu, Australijan openu i u Dubaiju.

Nadal bi osvajanjem Australijan opena mogao da nadoknadi samo 1.640 bodova od onih 2.180 zaostatka, pa bi u tom slučaju i dalje bio iza Novaka. Timu je situacija još teža, jer bi on u Melburnu mogao da osvoji tek 800 novih bodova, imajući u vidu da je 2020. igrao u finalu, prenosi “Mondo”.

Na sve to treba dodati i da je vrlo neizvesno koji će se manji turniri igrati tokom januara i februara, naročito oni u Australiji.

To bi Nadalu isključilo još brojnih turnira na kojima bi najviše mogao da osvaja po 250 novih bodova, a poznato je i da Nadal pažljivije bira turnire koje igra tokom pandemije korona virusa.

Dakle, jednostavno niko neće moći da sustigne Đokovića do tog famoznog dana kada će oboriti rekord Rodžera Federera.

Novak Đoković postaće 8. marta 2021. najbolji teniser svih vremena u još jednom izuzetno važnom segmentu!

Izvor: Blic sport