Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

AUSTRALIJANCI PROŠIRILI ISTRAGU: Put u Španiju i datiranje PCR testa ostaju KLJUČNA pitanja!

Objavljeno

-

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Sumnjaju da je Đoković dao lažni iskaz


Sreda je dan kada je trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će Novaku Đokoviću biti omogućen nastup na Australijan openu, ali to se neće desiti jer će istraga o dokumentima koje je priložio srpski teniser biti proširena i nastavljena.

Kako su preneli najupućeniji tamošnji mediji „The Age“ i „Sydney Morning Herald“, istraga protiv Đokovića se dodatno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na koronavirus.

Kao jedna od ključnih grešaka, prema informacijama koje stižu iz Australije, navodi se to što nije prijavljeno da je Novak boravio u Španiji. Đoković je u saopštenju na svom Instagramu rekao da je to plod administrativne greške, koja je bila nenamerna i koju je načinio njegov tim.

Novak Djokovic

foto: Profimedia

Đoković je u objavi na Instagramu takođe priznao grešku što je dao intervju za „L’Ekip“ dan nakon dobijanja pozitivnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra.

Australijanci navode da je i to ozbiljan problem, pošto se u dokumentima koje je Novakov tim priložio navodi da je on dobio pozitivan nalaz 16. decembra.

Pod istragom će se naći i pitanje o tome da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan nakon što su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa.

– U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnostifikovan’ 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina – navodi „The Age“.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Tenis

OTRIVENA PORUKA KOJOM SU KOMŠIJE IZ ZGRADE DOČEKALE NOVAKA! (FOTO)

Objavljeno

-

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u ponedeljak oko podneva u Beograd posle odluke australijskih vlasti da mu ukinu vizu i deportuju ga iz zemlje.


Odmah po sletanju na beogradski aerodrom Novak se u društvu brata Đorđa zaputio ka svom stanu na Novom Beogradu gde ga je dočekala zanimljiva poruka komšija.

Novak Đoković je podelio svet, ali i preživeo pravu torturu u Australiji koja ga je na kraju deportovala iako je prvi put sud doneo odluku da može da nastupi na otovrnom prvenstvu.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

U trendu