Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

ĐOKOVIĆ OPET NA METI ZBOG STAVA O VAKCINI „Novak bi zbog svega mogao da IMA PROBLEMA”

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA

Novak Đoković je pre nešto više od mesec dana u razgovoru koji je vodio sa srpskim sportistima istakao da mu je poslednja želja da se vakciniše i da će dobro da razmisli šta će da uradi ukoliko njegov posao bude zahtevao vakcinaciju.

Zbog tog stava se najbolji teniser sveta najpre našao na udaru epidemiologa Predraga Kona, dok je u njegovu odbranu stao pulmolog Branimir Nestorović.

Neki od svetskih stručnjaka su takođe odreagovali na Novakovo mišljenje kao i njegove kolege teniseri. Sada se u vrlo osetljivu temu umešao i Viktor Montađijani, potpredsednik FIFE i kanadski biznismen koji je o Đokovićevom stavu rekao sledeće:

Novak Đoković je protiv vakcinacije? Možda će zbog toga imati problema. Ako se ne vakcinišemo i onda otputujemo u zemlju koja zahteva dokument koji potvrđuje da smo to učinili, jednostavno nas neće pustiti preko granice. Moraćemo da se vratimo kući – rekao je Victor Montagliani i dodao: – To je ozbiljan problem, koji ne trebaju rešavati sportski delatnici ili teniseri, već političari.

Izvor: Blic sport

Sportski Portal na Fejsu