Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA JE PROMENIO DA BI STIGAO DO POBEDE: “Smanio sam broj grešaka, i igrao sa više samopouzdanja”!

Objavljeno

-

Foto: EPA/Caroline Blumberg

Đoković će se u četvrtfinalu susresti sa Mateom Beretinijem.


Novak Đoković je savladao Lorenca Musetija posle gubitka prva dva seta. Srpski teniser je uspeo da preokrene meč da bu mu u petom Italijan predao pri rezultatu 4:0.

Pa je prvo pitanje bilo kako mu je bilo na terenu kada je gubio.

– Osećao sam se nervozniji nego kada sam počeo meč. Da budem iskren, čak mi se i svidela činjenica da izgubim dva seta jer sam, ne znam, bio nekako pod tenzijom i nisam mogao da pronađem moje udarce, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka i nisam se osećao dobro – rekao je Novak.

Ali kada je primetio da je Museti na izmaku snage, uspeo je da to iskoristi.

– Museti je igrao veoma dobro. Posle gubitka drugog seta morao sam da promenim igru, jednostavno da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u mojim udarcima, igrao sa više samopouzdanja i tako sam prilazio loptici. Smanio sam broj grešaka i tako je trebalo da igram od početka.

foto: EPA/Ian Langsdon

Na kraju je presudilo veliko iskustvo Novaka.

– Da, verovatno. Volim da igram sa mladim momcima pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse, jer se osećam fizički odlično. Tužno što je Museti morao da odustane, očigledno se fizički borio od početka četvrtog seta.

– U početku karijere sam se borio sa povredama, povlačio sam se i na Grend slemovima. To nije nešto što želite kao mlad igrač, ali vidite da i Museti igrao pet setova sa Čekinatom. Nije mu prvi put. To je kombinacija emocija i uzbuđenja, istovremeno i pritisak. To je veliko iskustvo koje može da ode u oba pravca – kazao je Novak na konferenciji za medije posle meča.

Đoković će se u četvrtfinalu susresti sa Mateom Beretinijem.

Izvor: Espreso