Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

E OVO NISMO OČEKIVALI! ŠVAJCARCI PREDSTAVILI ĐOKOVIĆA KAO ROBINA HUDA

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA/Christian Bruna

U tekstu koji počinje “Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima”, kao geslo ATP-a, nateralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA


Novak Đoković i njegova novoosnovana organizacija Asocijacija profesionalnih tenisera bili su inspiracija za tekst u švajcarskom “Blicku”, gde je kao glavni razlog za njegovo odvajanje od ATP-a i osnivanje ove organizacije naveden novac.

U tekstu koji počinje “Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima”, kao geslo ATP-a, nateralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA.

ATP u novoj godini želi da stvori Veće igrača oko Rodžera Federera, na čijem će čelu biti Kevin Anderson, i izmeni novčane nagrade, što se vidi na dokumentu koji je već “procureo” na društvenim mrežama.

Oni smatraju da bi vrhunski igrači trebalo više da zarađuju u situaciji kada i doprinose, s čime se ne slaže Novak jer želi da i slabije rangirani teniseri imaju neophodnu pomoć.

“Novčana nagrada u kvalifikacijama i prvim rundama trebalo bi da se smanji i poveća u završnici”, navodi se u dokumentu.

Posle nastavka teniske sezone Novak se zalagao za pomoć lošije plasiranim igračima, ali kada je video da nema potpunu podršku okrenuo se PTPA.

Sve se to desilo pred US open i zbog toga je trpeo kritike određenog dela javnosti koje je pozivalo na “zajedništvo”.

Baš na Gren slemu u Njujorku, Đoković je pre(oštro) diskvalifikovan sa za nenameran potez…

Izvor: Espreso