Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

IMAM MENTALNIH PROBLEMA: Posećujem psihijatra, nalazim se na mračnom mestu – Kirjos otvorio dušu i šokirao planetu!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA/Lukas Coch

Australijanac je od 2018. godine počeo da posećuje psihijatra zbog čestih ispada na terenu, ali i van njega


Nik Kirjos je obelodanio ono što je možda i moglo da se nasluti na osnovu njegovog ponašanja poslednjih godina na terenu i van njega – da ima određenih mentalnih problema.

Kirjos je u razgovoru za “Stellar” magazin otkrio da mu je mnogo puta bilo teško zbog toga što je okružen neiskrenim ljudima, koji ne brinu o tome ko je on zaista, već ga isključivo gledaju kao tenisku zvezdu i slavnu ličnost – i koriste ga.

– Imam utiska da me niko zaista ne gleda kao osobu, svi žele da su sa mnom zato što sam teniser i da me iskoriste. Nisam se osećao da mogu da verujemm nekome. Bio sam usamljen, nalazio sam se na mračnom mestu – rekao je Kirjos.

Australijanac je od 2018. godine počeo da posećuje psihijatra zbog čestih ispada na terenu, ali i van njega.

– Postoje ljudi koji žive i dišu za tenis, i to je u redu. Ne kažem da je to pogrešno ili dobro. Dostigao sam nivo slobode u svom životu toliko da me uopšte nije briga šta bilo ko misli o meni – poručio je Kirjos na priče da nije dovoljno posvećen tenisu.

Nestabilan karakter ga je koštao nekoliko puta, ATP ga je kažnjavao zbog nesportskog ponašanja tokom mečeva, jednom i 16-nedeljnom suspenzijom.

– Tokom turnira ne stižem da vidim svoje najmilije, često su meseci u pitanju, ne viđam porodicu uopšte, pa mi je sada drago što koristim ovu situaciju da budem uz njih – dodao je Australijanac.

Izvor: Espreso