Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

IZGUBIO JE DOBIJENO FINALE US OPENA, ALI O NJEGOVOM GOVORU PRIČA CEO SVET

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA/Justin Lane

Nemački teniser se slomio pod naletom emocija


Aleksander Zverev je bio na pragu prvog Gren slem trofeja u karijeri u svom prvom finalu, ali je narodski rečeno “prosuo mleko”.

Imao je i vođstvo 2:0 u setovima, i igru, pa je u petom setu došao u poziciju da servira za pobedu, ali ništa od toga nije iskoristio i ostao je bez titule na US openu.

Jasno emocije su ga razorile, ne samo zbog prvog Gren slem finala u karijeri, već i zato što je bio toliko blizu, a opet tako daleko.

– Ne znam odakle da počnem. Čestitam Dominiku, ovo je samo prva u nizu GS titula koje će osvojiti. Bila je velika, teška borba. Želeo bih da si promašivao malo više kako bih ja podigao trofej, ali evo me, dajem gubitnički govor. Želim da se zahvalim svom timu, znam da nije bilo lako. Tu nisu moji roditelji, ali nadam se da ćemo uskoro biti svi zajedno. Zahvalio bih se i US openu i USTA jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Mislim da smo svi više nego srećni što se sve ovo desilo i hvala vam što ste odradili ovakav posao u ovakvim okolnostima – izjavio je Zverev koji je sve vreme bio na ivici emocija, a onda pustio suze i prekinuo govor.

Kada se malo sabrao krenuo je da ponovo priča o svojim roditeljima.

– Oni su bili sa mnom kroz sve što sam prolazio, ali nažalost nisu mogli da dođu ovde sa mnom. Nedostaju mi… Siguran sam da su ponosni na mene iako sam izgubio, nadao sam se da ću doneti trofej kući – dodao je Saša koji je ponovo morao da prekine jer nije mogao da sakrije suze.

Saša, i ti ćeš osvojiti Gren slem, ali neki drugi put!

Izvor: Espreso