Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

Marijana Veljović u centru SKANDALA: Sporan trenutak zbog kog je i dalje glavna TEMA u Parizu!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Reuters

Ne prođe nijedan dan, a da jedna od glavnih vesti iz Pariza nije nego od srpskih predstavnika. Do ovog trenutka su to bili teniseri, ali se priključila i jedna sudija.


Nesvakidašnja scena u kojoj je učestvovala naša Marijana Veljović, teniski sudija, dogodila se početkom drugog seta meča između Kvitove i Zigemund.

Nemačka teniserka “probila” je vreme predviđeno za započinjanje poena (25 sekundi), ali momenat u kojem je kažnjena posebno je skrenuo pažnju.

Zigemund je opomenu od Veljovićeve dobila u trenutku pre samog bacanja loptice u vis kako bi servirala.

– Podigla sam ruku. Bila sam usred servisa – rekla je Zigemund nakon meča koji je izgubila sa 6:3, 6:3.

Objasnila je i šta se desilo:

– Svi znaju da sam spora i da mi treba vremena između poena. Pokušavam da budem u okviru 25 sekundi. Ona je veoma oštra svaki put kada mi ona sudi. Ona mi daje opomenu prvi put kada dobije priliku – rekla je Nemica.

Ipak, kaže da je ta odluka nije poremetila.

– Ne, imala sam mnogo opomena za kršenje vremena za servis u životu, nije to ništa za mene. Bila sam na liniji, poskakivala, započela pokret i ona mi je rekla da sam zakasnila samo sekundu. Mislila sam da se šali – rekla je Zigemundova i dodala:

– Moram da kažem da me nije briga. Prihvatam opomene za kršenje vremena. Znam da sam spora. Pokušavam da budem brža. Mislim da sam sada mnogo brža nego što sam bila u prošlosti.

I analitičari Eurosporta Kris Brednem i Anabel Kroft su komentarisali ovu situaciju.

– Još se nerviram zbog onoga što smo videli. Nikad nisam video sudiju… ili je ona spustila pogled na svoj sat i nije primetila da je igračica zapravo bila usred servisa. U čemu je poenta? Njena ruka je bila podignuta i već joj je loptica bila u vazduhu – rekla je Kroft, a prenosi B92.

Ona je dodala da se sve ovo zapravo dogodilo u jako bitnom trenutku, pri rezultatu 2:2, 40:40 u drugom setu.

Izvor: Blic sport