Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

„NIJE BILO SOCIJALNOG DISTANCIRANJA I NOVAK JE TO DOZVOLIO” Svetski mediji i dalje KRITIKUJU Đokovića

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS

Adria Tour je jedna od glavnih tema svih sportskih medija u svetu tokom ovog vikenda.

Naravno, većina njih ozbiljno kritikuje odluku Novaka Đokovića da se Adria Tour održi pred publikom u vreme kada striktne mere opreza još uvek važe u celom svetu.

Opet se javio Ben Rotenberg, jedan od najboljih poznavalaca tenisa i novinar Njujork Tajmsa koji je objavio tekst ESPN-a pod naslovom „Đoković brani pune tribine” u kojem između ostalog stoji:

– Nije bilo socijalnog distanciranja i samo je nekolicina ljudi nosila maske. I Novak Đoković je to dozvolio.

Ono što je najviše zasmetalo ESPN-u je činjenica da je Novak odlučio da se ova egzibicija odigra, ali ne podržava održavanje US Opena u zaista rigoroznim uslovima.

– Ove sedmice prvoplasirani Đoković je istakao da razmišlja o tome da se US Open ne igra, jer je mere predostrožnosti za igrače opisao kao „ekstremne”, a ne kao „održive”.

Kako se narodu nikako ne može ugoditi, onda ni Rotenbergove, ali i napade ostalih svetskih medija, ne bi trebalo shvatati kao nešto tragično.

U moru kritika ima i onih koji su zahvalili Đokoviću na sjajnom teniskom vikendu. – Ove sedmice prvoplasirani Đoković je istakao da razmišlja o tome da se US Open ne igra, jer je mere predostrožnosti za igrače opisao kao „ekstremne”, a ne kao „održive”.

Kako se narodu nikako ne može ugoditi, onda ni Rotenbergove, ali i napade ostalih svetskih medija, ne bi trebalo shvatati kao nešto tragično.

U moru kritika ima i onih koji su zahvalili Đokoviću na sjajnom teniskom vikendu.

Izvor: Blic sport