Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

NOVAK ĆE IMATI POVLASTICE NA AUSTRALIJAN OPENU

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA/Lyn Bobo/Mast Irham/David Crosling

Organizatori su odlučili da ispoštuju aktuelne šampione


Australijan open biće potpuno drugačiji u odnosu na sve prethodne zbog strogih pravila koja će morati da se poštuju zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori su u dogovoru sa vlastima već pomerile prvi Gren slem u sezoni za 8. februar i u javnost je procureo set brojnih pravila, a sada su poznata i neka nova, odnosno olakšice koje će imati najbolji teniseri i teniserke sveta, među koje svakako spada i branilac titule Novak Đoković.

Kako piše Parsa Nemati, neće svi imati iste mogućnosti kada je u pitanju broj ljudi koje će igrači i igračice moći da imaju uz sebe kao deo tima, već će zavisiti od pozicije igrača na rang listi, kao i od učinka na prethodnim turnirima.

Tako će dosadašnji šampioni prvog Gren slema u sezoni, među kojima su naravno i prošlogodišnji, Novak Đoković i Sofija Kenin, imati pravo da sa sobom povedu četiri osobe, teniseri i teniserke iz top10 tri.

Foto: EPA

Ostali predstavnici u singlu imaće maksimalno dvoje, a član dubla po jednog pratioca.

Dubai će biti domaćin kvalifikacionog turnira u obe konkurencije, od 9. do 13. januara, a prema rečima Nematija, domaćin će dodeliti šest specijalnih pozivnica za glavni turnir teniserima iz Australije, dok će po jedna otići u ruke učesnika iz azijsko-pacifičke regije i ostatka sveta.

Izvor: Espreso