Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

OVA ŠEĆERLEMA DANAS IGRA FINALE Australijan opena, a pre 15 godina je ruku pod ruku sa Kim Klastejrs OČARALA Melburn

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Pre 14 godina Kim Klajsters je bila na vrhu teniskog sveta, pa je “dvorove” Australijan opena pokazala preslatkoj šestogodišnjoj Amerikanki ruskog porekla. Ista ta oduševljena klinka, danas igra finale na tom istom Australijan openu!

VTA nam je, pred žensko finale u Melburnu, priuštio jedan od najslađih vremeplova i najbolju moguću najavu finala između Sofije Kenin (21) i Garbinje Muguruze (26). Pogledajte ta četiri minuta iz januara 2005. godine…

Kim Klajsters ste svi prepoznali, a oduševljena devojčica ogromnih plavih očiju koju ne zanima ni “players lounge”, ni tribine, ni svlačionice, ni pres centar, ni kamere, ni mikrofoni… nego samo centralni teren i tenis, ta šestogodišnjakinja je ruska Amerikanka koja danas na tom istom mestu igra finale – Sofija Kenin.

Sofija je upoznala i Endija Rodika, sedela za stolom u pres-centru slušajući Kim kako joj govori:

– Sedi, možda ćeš i ti jednog dana za ovim istim stolom biti pred puno novinara i kamera koji će ti postavljati pitanja jer ćeš biti velika teniserka!

Foto: Screenshot


Kim verovatno nije ni slutila koliko je u pravu, a zanimljivo je da je maloj Sofiji zapravo bilo – dosadno! Oči bi joj zasjale kad bi makar sa tribina gledala meč, a od šoka i sreće jedva da je treptala dok je sedela Kod Klajsters u krilu na pola metra od centralnog terena i opčinjeno gledala tenis.

Obećala je tada da će biti dobra devojčica, da neće zapostaviti školu i da će trenirati tenis. Kim Klajsters nikad nije osvojila Australijan open. Sofia danas igra za titulu!

Keninova je rođena u Moskvi, 14. decembra 1998. ali nije imala ni tri meseca kada su sa roditeljima preselila u Njujork.

Foto: Screenshot