Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

OVO NIJE NOVAKOVA PROFESIJA! “Naš posao nije socijalističkog tipa”, Ljubičić se ne slaže sa Novakom!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA/Ian Langsdon

Novak Đoković je u 2020. zajedno sa Vasekom Pospišilom i još nekoliko kolega stao iza osnivanja PTPA, nove asocijacije igrača.


Rafael Nadal i Rodžer Federer se nisu isto složili sa Novakovom idejom (PTPA – nova asocijacija igrača) i stali su na stranu ATP-a.

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, smatra da u ideji PTPA ima i dobrih i loših stvari.

Sada kada više nisam igrač, mogu da kažem da nisam baš sve detaljno pratio, sa nekom posebnom pažnjom. Svakako da razumem Novakove dobre namere. Ako je cilj da reč igrača ima veći težinu, da se poveća procenat za nagradni fond koji ide onima koji igraju, to su onda prave ideje – rekao je Ljubičić.

On dodaje da postoji prepreka u celom sistemu.

– Razumem da igrači koji su niže rangirani mogu da se osećaju slabio predstavljenim jer su ekonomski slabiji. Ipak, teniseri znaju da naš posao nije socijalističkog tipa, na terenu smo sami, jedan protiv drugog, da bismo pobedili. Samim tim i obezbedili sebi što je moguće veću novčanu nagradu, dakle uzimamo jedni od drugih – kazao je Ljubičić.

Nekada treći igrač sveta i osvajač deset ATP titula smatra da će biti problema na relaciji ATP i PTPA.

– Kreiranjem nove asocijacije, doći će do problema jer će uvek biti neophodno da se razgovara o nagradnom fondu sa turnirima i ljudima iz ATP. Sigurno da ATP nije savršena organizacija, jer je svakako mogla da poboljša komunikaciju sa svim teniserima. Ipak, ona pokušava da štiti interese svih. Ne smemo da zaboravimo da, ako se pitaju samo turniri, oni bi svakako uvek bili za to da na njima ima manje igrača – zaključio je trener Rodžera Federera.

Izvor: Espreso