Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

ROLAN GAROS BEZ ŠAMPIONKE IZ 2018. GODINE: Simona Halep se teška srca povukla sa omiljenog turnira!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Halep je Rolan Garos osvojila 2018. godine, a naredne i Vimbldon. U Parizu je igrala još dva finala, 2014. i 2017. godine


Rumunska teniserka Simona Halep odlučila je da se povuče sa ovosezonskog Frenč opena. O ovoj mogućnosti se nagađalo otkako je treća teniserka sveta doživela težu povredu na turniru u Rimu prošle nedelje, gde je branila titulu.

Tada je vodila protiv Angelik Kerber, ali je povreda koštala ne samo tog meča i turnira, već i njoj najdražeg Gren slema.

– Teška srca objavljujem svoje povlačenje sa ovogodišnjeg Rolan Garosa. Nažalost, povreda lista leve noge zahteva više vremena za oporavak, a vremena je premalo. Odustajanje od Gren slema je protiv svih mojih instinkta i ambicija kao sportiste, ali to je prava i jedina odluka koju sam mogla doneti.

Foto: Profimedia

Rumunka je ipak najavila da će se vratiti na teren sa istom prepoznatljivom borbenošću i ambicijom.

– Pomisao da neću biti u Parizu ispunjava me tugom, ali fokusiraću svoju energiju na oporavak, ostaću pozitivna i vratiti se na teren čim to bude bezbedno. Rolan Garos 2022., dolazim! Vidimo se iskoro – za kraj je napisala na francuskom Simona.

Halep je Rolan Garos osvojila 2018. godine, a naredne i Vimbldon. U Parizu je igrala još dva finala, 2014. i 2017. godine.

Izvor: Espreso