Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

SAZNAJEMO Evo kad je zaraženi Grigor Dimitrov zapravo osetio prve znake virusa I KAKO JE SVE IGNORISAO

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Nikola Krstic/MB Media/Getty Images

Svet tenisa je još uvek zatečen prekidom turnira u Zadru zbog korona virusa, a dan po otkazivanju finala postali su poznati i detalji ponašanja inficiranog Grigora Dimitrova.


Bugarin je, podsetimo, najpre počeo da igra u Hrvatskoj, pa se onda požalio na umor, naporne treninge i preveliko izlaganje suncu, pa se pokupio i – otišao iz Zadra. Na pitanja novinara koji su u Zadru pratili turnir da da izjavu rekao je da ga boli lakat. Isto je rekao i organizatorima nakon otkazivanja.

Grigor Dimitrov ni jednom nije zatražio lekarski pregled, niti se požalio na simptome. Da jeste, mi smo reagovali”, kaže izvor Adria Toura za Blic. Naš izvor podseća da je Goran Ivanišević dan pre početka turnira osećao slabost i da je odmah reagovala ekipa lekara koja ga je i testirala na COVID19. Test je srećom bio negativan.

Organizatorima se Grigor Dimitrov javio tek nekoliko minuta pre nego što je objavio post da je pozitivan. Svi su bili u šoku ne samo zbog činjenice da je pozitivan, već i zbog činjenice da je sakrivanjem simptoma doveo u problem mnogo veći broj i ljudi i na kraju i otkazivanje turnira.

Jer, bugarski as, kako je naknadno utvrdjeno je navodno imao simptome još u Sofiji gde je putovao izmedju turnira u Beograd. Lose zdravstveno stanje i malaksalost nije tada prijavio ni organizatorima.

Zbog svega navedenog i što je zanemario loše zdravstveno stanje, doveo je u opasnost i kolege koji se bave tenisom (a Borna Ćorić se zarazio, baš kao i kondicioni treneri samog Dimitrova i Novaka Đokovića), kao i ljude iz organizacije turnira i brojnu publiku.

Izvor: Blic sport