Prati nas na društvenim mrežama

Tenis

ĐOKOVIĆ POSLE ROLAN GAROSA PROGOVORIO O KRAJU KARIJERE

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA/ YOAN VALAT

Ušao sam u četvrtu deceniju života i mene, Nadala, a pogotovo Federera, mnogo puta su penzionisali – rekao je


Naјbolji srpski teniser i sportista u globalu Novak Đoković ističe da još nije rekao završnu reč kada je njegova karijera u pitanju.

– I dalje verujem da mogu da stignem Nadala i Federera po broju osvojenih Grend slemova. Da mislim da je prekasno, verovatno bih karijeru završio već danas. I to bih i rekao, ali pošto mislim da nije prekasno, nastaviću dalje, Jedan poraz, iako je finale Grend slema, ne može toliko da me poremeti – rekao je Đoković.

Svaka čast Timu, Zverevu, Medvedevu i ostalima iz mlade garde, ali velika trojka oličena u Novaku, Rafi i Rodžeru i dalje je neprikosnovena.

– Ušao sam u četvrtu deceniju života i mene, Nadala, a pogotovo Federera, mnogo puta su penzionisali, ali nas trojica i dalje pokazujemo da smo najbolji igrači na svetu, uprkos svim pritiscima sa strane i možda očekivanja da treba da okačimo rekete o klin.

Ne krije da ima dva cilja do završetka karijere. Prvi je da pretekne Federera na listi igrača koji su najduže proveli na prvom mestu ATP liste.

– I dalje imam veliku želju da igram tenis. I dalje imam profesionalne ciljeve – istorijski plasman kao broj jedan i Grend slemovi. Kada budem ostvario prvi, nadam se već sledeće godine, onda ću da se usredsredim na Grend slemove – objasnio je Nole.


DETALJI NOVE NOLETOVE POSETE BOSNI I HERCEGOVINI: U društvu je supruge Jelene, a evo šta je uradio čim je stigao!


Izvor: Espreso