Prati nas na društvenim mrežama

Uncategorized

16-godišnjak osvojio Fortnite Svetsko prvenstvo

Radoslav Rackov

Objavljeno

-

Amerikanac Kyle “Bugha” Giersdorf je postao prvi prvak sveta u igri Fortnite što mu je donelo glavnu nagradu od 3 miliona dolara.

Mladi član ekipe Sentinels je ubedljivom igrom tokom celog turnira držao sudbinu u svojim rukama. Nakon što je osvojio Victory Royale uz devet eliminacija u prvoj partiji, održavao je prednost do kraja turnira i trijumfovao sa 59 poena, čak 26 više od drugoplasiranog igrača Harissona “Psalm” Changa koji je reprezentovao Counter Logic Gaming.

Bugha je u jednom momentu toliko bio ispred rivala da se ubrzo nakon početka poslednje partije znalo da ga niko neće prestići i da je pehar njegov, a evo i kako je izgledao momenat kada je trofej po prvi put uzeo u ruke.

Ovim je stavljena tačka na Fortnite Svetsko prvenstvo čiji je nagradni fond u solo i duo formatu iznosio 30 miliona dolara. U duo formatu su trijumfovali David “aqua” W. i Emil “Nyhrox” Pedersen. Interesantno je da je Bugha pobedom u solo konkurenciji koja mu je donela 3 miliona dolara automatski ušao u top 10 esportista svih vremena po zaradi na turnirima.

Epic Games se po okončanju turnira nije oglasio povodom toga da li će se Svetsko prvenstvo održati i naredne godine, ali je najavio Fortnite Championship Series ligu, o kojoj se još uvek ne zna previše toga.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *