Prati nas na društvenim mrežama

Vesti

CEO SVET JE ČEKAO OVU REČENICU! Evo šta će biti za Olimpijskim igrama u Tokiju zbog opasnog KORONAVIRUSA!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Zbog koronavirusa koji je već odneo 1.300 života u Kini, a inficirao skoro 60.000 žitelja te zemlje, sportsku javnost širom sveta jako je zanimalo da li će doći do odlaganja Olimpijski igara u Tokiju. I, po svemu sudeći – neće.

Tako bar naglašava prvi čovek organizacionog odbora ovogodišnjih igara, Joširo Mori, koji je posle sastanka sa upravom Međunarodnog olimpijskog komiteta povodom novonastale situacije, ali i zbog analiza učinjenog u pripremama za sporski spektakl, istakao sledeće:

“Želim da jasno istaknem da otkazivanje ili odlaganje Olimpijskih igara nije razmatrano”, prenosi “Kjodo njuz” Morijeve reči.

U Japanu su do srede zabeležena 203 slučaja zaraze koronavirusom, od kojih 174 na kruzeru koji je usidren u Jokohami, blizu Tokija.

Opasna virusna infekcija, koja dovodi do teškog oblika upale pluća, proširila se do sada na 20 država, i to najviše u Aziji, ali i Evropi i Severnoj Americi.

Posle pomenutog sastanka, predsednik Koordinacione komisije MOK-a Džon Kouts je istakao da je “novi koronavirus svakako neočekivani problem” ali da su “čelnici organizacionog komiteta ‘Tokio 2020’ preduzeli potom sve neophodne mere predostrožnosti za sportiste i druge koji povodom Igara dolaze u Japan”.

Japanska vlada je ovog četvrtka oformila radnu grupu koja će, zajedno sa sportskim organizacijama, biti u kontaktu sa zdravstvenim zvaničnicima kako bi se na pravi način odgovorilo na ovaj izazov.

Dakle, izgleda da će se Igre odvijati kako je i planirano, od 24. jula do 9. avgusta 2020. u Tokiju, s tim da je zasad jedina najavljena, i to kao moguća, a ne još uvek zvanično potvrđena promena – izmeštanje maratonskih trka iz tokijskog okruženja u Saporo, usled velikih vrućina koje se očekuju.